Νοτιάδες, υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη από τη Β. Αφρική

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει τη χώρα με Ν-ΝΑ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Ν. Ιόνιο) και βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Με τους νοτιάδες θα μεταφερθούν προς την περιοχή μας σχετικά μεγάλες ποσότητες σκόνης βορειοαφρικανικής προελεύσεως, φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο την άνοιξη. Επισημαίνεται ακόμα ότι στις βόρειες περιοχές της Κρήτης οι νότιοι κατεβατοί άνεμοι θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 30- 32 βαθμών και θα προκαλέσουν σημαντική ελάττωση της σχετικής υγρασίας. Η εικόνα του καιρού θα αρχίζει να αλλάζει από την Πέμπτη με την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων, οι οποίοι θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας και θα απομακρύνουν τη σκόνη από την ατμόσφαιρα. Σημειώνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτη-Κυριακή (24-27/4)  οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τα απογεύματα στα ηπειρωτικά.

     Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 5 με 7 και τοπικά στο Ν. Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 και αργότερα κατά τόπους 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς. Στη Β. Κρήτη ως 32 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου