Με άστατο καιρό και οι τελευταίες μέρες του Απρίλη

Με άστατο καιρό, που σημαίνει κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα περάσουν οι τελευταίες τρεις μέρες του Απρίλη. Αυτό ισχύει βασικά για τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Ν-ΝΔ πελάγη ) και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πρωτομαγιά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα κυρίως το απόγευμα. Δεν αποκλείεται σποραδικοί όμβροι να εκδηλωθούν το απόγευμα και στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ένα από τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως από το Σάββατο στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Η απογευματινή αστάθεια θα είναι παρούσα κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες ορεινές περιοχές της χώρας.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

          Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 28-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές όμβρους τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα Ν-ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου