Στην ίδια ρότα ο καιρός

Το τελευταίο διάστημα η χώρα μας επηρεάζεται από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία μας έρχονται από τα Δ-ΒΔ και κατά περιόδους προκαλούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Η συγκεκριμένη ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή (2/5). Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Κατά τα άλλα, το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη ( 29-30/4) οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 6 και στα Ν-ΝΔ πελάγη 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Σε ότι αφορά την Πρωτομαγιά, η μέρα στην αρχή θα είναι σχετικά καλή, αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και τα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς θα σημειωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (2/5) πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να σημειωθούν στη Δ. Μακεδονία και τα ορεινά Ηπείρου και Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

          Τρίτη, 29 Απριλίου 2014


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΡΙΤΗ 29-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το πρωί στο Α. Αιγαίο . Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου