Μπορείς να το πεις και συννεφόκαμα

Η περιοχή μας επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τα βόρεια Βαλκάνια με αποτέλεσμα την επικράτηση Δ-ΝΔ ρεύματος εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα είναι ζεστό (μέγιστη τιμή θερμοκρασίας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα 34 βαθμοί) και οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Την Πέμπτη (29/5) αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα και την ενίσχυση των Ν-ΝΔ ανέμων στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι. Με την επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Παρασκευή (30/5) στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Καλύτερος θα είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου (31/5 -1/6), αλλά η απογευματινή αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι παρούσα.    
  

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 καις τα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που αργότερα στα νότια θα πυκνώσουν. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 και στα νοτιοδυτικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου