Τοπικές βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Βαρομετρικό χαμηλό Ν-ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίο. Όμβροι τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας λόγω ατμοσφαιρικής αστάθειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η ΝΑ Ελλάδα, όπου ως το απόγευμα θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο και απογευματινούς όμβρους στα ηπειρωτικά θα περάσει και η Πέμπτη (5/6), αλλά την Παρασκευή και το Σάββατο ( 6-7/6) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση κυρίως στο Αιγαίο. Στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά η απογευματινή αστάθεια θα συνεχιστεί. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ.


Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014
  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΝΔ. Πιθανότητα καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά ΝΑ 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου