Το γνώριμο καλοκαίρι μας

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου διατηρεί το Β-ΒΔ ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ στις νοτιοανατολικές περιοχές της. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα ορεινά κυρίως της ΒΑ Ελλάδας και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (25-27/6) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Οι πιο θερμές περιοχές θα είναι η Θεσσαλία, η Α. Στερεά και η Α. Πελοπόννησος, όπου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν τους 40 βαθμούς. Σε τοπικό επίπεδο οι Δ-ΝΔ άνεμοι είναι πιθανό να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στους 41 ή ακόμα και στους 42 βαθμούς. Σημαντικό ρόλο στο θέμα αυτό θα παίξει η ηλιοφάνεια, η οποία την Πέμπτη στη Στερεά και κυρίως τη Θεσσαλία δεν είναι δεδομένη. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης στη ΒΔ Ελλάδα και σταδιακά την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα.


Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου