Ο μαΐστρος, για λίγο, στο προσκήνιο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Πολωνία ως τα Β. Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Το μέτωπο αυτό θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν και τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ΒΔ άνεμοι οι οποίοι στα Δ-ΝΔ πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Από την Τετάρτη (2/7) ως το Σάββατο (5/7) κυρίαρχοι άνεμοι στη χώρα μας θα είναι οι βοριάδες (μελτέμια), οι οποίοι προς το τέλος της εβδομάδας θα ενισχυθούν, φθάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Στο διάστημα αυτό ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων θα υπάρχουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (3-4/7) στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Η θερμοκρασία ως την Πέμπτη θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά την Παρασκευή σταδιακά από βορρά προς νότο θα σημειώσει πτώση η οποία στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι αισθητή. Πάντως, η δροσιά δεν θα κρατήσει πολύ. Την Κυριακή (6/7) στη δυτική Ελλάδα και από τη Δευτέρα (7/7) στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.

Καλό μήνα, φίλοι μου


Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου