Θεόσταλτα μελτέμια

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) η χώρα θα επηρεασθεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Οι βοριάδες θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας και στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, οι οποίες τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρούνται αρκετά από τον καύσωνα. Κατά τα άλλα, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Μακεδονίας και στη Θεσσαλία - Β. Σποράδες. Οι τελευταίες μέρες του Ιουνίου (Κυριακή και Δευτέρα 29-30/6) θα περάσουν με ανομβρία και υποφερτή ζέστη. Εξασθένηση των βόρειων ανέμων κατά 1 με 2 μποφόρ αναμένεται τη Δευτέρα. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας (πρώτες του Ιουλίου) θα παλέψουν ο καύσωνας με το μελτέμι. Η μάχη προβλέπεται αμφίρροπη, χωρίς να φαίνεται ακόμα προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-6-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικοί όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Μικρή πιθανότητα  όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους και καταιγίδες στη Θεσσαλία-Β. Σποράδες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων και στην Α. Στερεά- Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι Ν-ΝΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου