Περιορίζονται ο βροχές και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα το τελευταίο διήμερο απομακρύνεται προς την Τουρκία με αποτέλεσμα τη σχετική βελτίωση του καιρού. Πάντως, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) στη Β-ΒΑ Ελλάδα καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων το απόγευμα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Παρασκευή (6/6) ως και την Τρίτη (10/6), πέρα από την απογευματινή αστάθεια η οποία οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων στα ηπειρωτικά, δεν φαίνεται κάποια ατμοσφαιρική διαταραχή ικανή να αλλάξει σημαντικά τον καιρό της χώρας. Στη θάλασσα οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

  
Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη κα τη Χαλκιδική. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6  μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου