Επιμένει η αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη

Άστατος καιρός με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 και στα νησιά τους 28 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη (11/6) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Από την Πέμπτη ως το Σάββατο (12-14/6) ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινός με περιορισμένη αλλά παρούσα την απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά και βόρειους ανέμους οι οποίοι μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα κυμανθούν μεταξύ 32 και 34 βαθμών Κελσίου.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και πιθανώς τις Κυκλάδες και το Α. Αιγαίο-Δωδεκάνησα. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στα νότια Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου