Την ημέρα 5 με 6 και τη νύχτα 4 μποφόρ: οι ιδανικές καλοκαιρινές συνθήκες του Αιγαίου

Η περιοχή μας αρχίζει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη βαθμιαία επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά και η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς. Το Σάββατο (26/7), η απογευματινή αστάθεια θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, τα μελτέμια στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Με περισσότερη ζέστη και ασθενέστερους ανέμους θα περάσει η τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. Οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα περιοριστούν στη Μακεδονία.  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο ζεστή σε σχέση με αυτή την εβδομάδα. Η μέγιστη θερμοκρασία στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα θα φθάσει τους 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια.       


  
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη Μακεδονία το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου