Εβδομάδα στην καρδιά του καλοκαιριού με χρώμα φθινοπωρινό

Με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα, ανέμους το πολύ 6 μποφόρ και υποφερτή ζέστη θα περάσει το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα). Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός της Τρίτης (15/7) στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και αργότερα στο Β. Αιγαίο, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι άνεμοι, πάντως, δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (16/7) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (17-19/7) η αστάθεια βαθμιαία θα περιοριστεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Στο Αιγαίο θα κυριαρχήσει το μελτέμι με ένταση το πολύ 7 μποφόρ.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα  νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου