Επιμένουν, προς το παρόν, οι καταιγίδες και η δροσιά

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη, απόρροια του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου, προς το παρόν, δεν αλλάζει με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ΒΔ ρεύματος με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο. Κατά τα άλλα, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) όσο και το Σάββατο (19/7) οι ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα είναι η βασική αιτία για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς. Την Κυριακή (20/7) η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά. Στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο αναμένεται μικρή ενίσχυση των βόρειων ανέμων. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θερμές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στους 36 με 37 βαθμούς. Πάντως η ζέστη δεν θα κρατήσει πολύ. Από την Τρίτη (22/7) στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Τετάρτη (23/7) στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου