Επιμένει η ζέστη στα ανατολικά και νότια, αλλά όχι για πολύ ακόμα

Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το χαμηλό που βρίσκεται στον κόλπο του Λέοντα. Με δεδομένο ότι στην κεντρική Μεσόγειο παραμένουν οι υψηλές πιέσεις, στην περιοχή μας θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως 3 με 5 και στα Ν-ΝΔ πελάγη 6 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι αν και σχεδόν σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές η ζέστη θα είναι και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή)  αισθητή λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας. Η εικόνα θα βελτιωθεί το Σαββατοκύριακο (12-13/7), καθώς ο άνεμοι θα γίνουν παντού Δ-ΒΔ με αποτέλεσμα πέρα από την πτώση της θερμοκρασίας και την ελάττωση της σχετικής υγρασίας. Κατά τα άλλα, τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα κυρίως το Σάββατο. Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας θα περάσει με δροσιά και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα


Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι στα βόρεια Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου