Ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι και πέφτει η θερμοκρασία

Η περιοχή μας αρχίζει να επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα το οποίο το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα φθάσει  στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Το άλλο βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι πιο έντονη στις ανατολικές και βόρειες περιοχές. Σε ότι αφορά την εξέλιξη των ανέμων, ο ισχυρός μαΐστρος στη δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσει γρήγορα, αλλά τα μελτέμια στα ανατολικά θα συνεχιστούν και το Σάββατο (5/7) με την ίδια ένταση. Εξασθένηση των ανέμων σε όλη τη χώρα αναμένεται την Κυριακή (6/7), οπότε και ο υδράργυρος θα πάρει την ανηφόρα. Εκτιμάται ότι οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα είναι αρκετά ζεστές, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά να φθάνουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.


Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου 7 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου