Προηγείται η ζέστη και ακολουθούν οι καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΒΑ. Η χώρα μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας επικρατεί Δ-ΝΔ ρεύμα που μεταφέρει προς την περιοχή μας θερμές αέριες μάζες βορειοαφρικανικής προελεύσεως. Έτσι, οι δύο τελευταίες μέρες του Ιουλίου θα είναι αρκετά ζεστές με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 38 και στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς. Πάντως, η ζέστη θα είναι σύντομη, καθώς από την Πέμπτη (31/7) στα Δ-ΒΔ και την Παρασκευή (1/8) στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Επισημαίνεται ακόμα ότι τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Οι όμβροι και οι καταιγίδες το Σάββατο (2/8) θα περιοριστούν στα ορεινά και την Κυριακή (3/8) θα σταματήσουν παντού. Κατά τα άλλα, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου το μελτέμι μόνο στα νοτιοανατολικά θα φθάνει τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.     




Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι στα βόρεια ΝΔ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου