Ζεστούλα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Τυνησία, κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα Β-ΒΔ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο που θα γίνει περισσότερο αισθητή στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ στα νοτιοδυτικά πελάγη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (23-24/7) η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας θα είναι ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Παρασκευή και το Σάββατο (25-26/7) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση βοριάδων με ένταση στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.    

  
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη Δ. Στερεά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου