Μελτεμάκι

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Κύπρου διατηρεί το βόρειο ρεύμα στη χώρα με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (6-7/8), η έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια θα οδηγήσει στην εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά και την Πέμπτη στο Β. Αιγαίο. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση το πολύ 6 μποφόρ. Την Παρασκευή (8/8) και το Σαββατοκύριακο (9-10/8) η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στις Β-ΒΔ περιοχές, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.      
  

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου