Φθινοπωρινό το χρώμα του καιρού στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Σε ότι αφορά τις άλλες βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα αξιοσημείωτα του καιρού συμπεριλαμβάνονται οι νοτιάδες του Ιονίου και οι πρωινές τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή (12/9) και το Σαββατοκύριακο, (13-14/9) στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι σποραδικές βροχές, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και η αυξημένη σχετική υγρασία, ενώ στο Αιγαίο οι μέρες θα είναι σχεδόν καλοκαιρινές με ήλιο και βόρειους ανέμους εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα.


Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 και στο Β. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στις δυτικές περιοχές. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου