Ασθενείς άνεμοι, δροσιά και κατά περιόδους βροχές

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τη ΝΑ Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Σε γενικές γραμμές ως τις αρχές της νέας εβδομάδας η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην περιοχή μας δεν θα αλλάξει σημαντικά με συνέπεια τη διατήρηση του άστατου καιρού. Πάντως, σε σύγκριση με τις τελευταίες μέρες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση και διάρκεια και θα περιοριστούν βασικά στα βόρεια. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Την Παρασκευή και το Σάββατο (5-6/9) στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στο Β-ΒΔ Αιγαίο η αστάθεια θα ενταθεί με αποτέλεσμα την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων πιθανώς κατά τόπους ισχυρών. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.


Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και τοπικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου