Οι φθινοπωρινές καταιγίδες συνήθως είναι επικίνδυνες

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα ΒΔ Βαλκάνια, που είναι περισσότερο ορατή στους χάρτες της ανώτερης ατμόσφαιρας, κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες την ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στη Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια και το Β-ΒΔ Αιγαίο οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στον αντίποδα βρίσκεται η δυτική Ελλάδα, όπου ο ισχυρός μαΐστρος (ΒΔ άνεμος) γενικά δεν επιτρέπει το σχηματισμό νεφών. Την Τετάρτη (17/9) οι άνεμοι στη δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν, αλλά στην ανατολική χώρα θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία. Σε ότι αφορά τις βροχές και τις καταιγίδες, δεν προβλέπονται σημαντικές μεταβολές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/9) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά και νότια και η ψύχρα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Το Σαββατοκύριακο (20-21/9) ο Σεπτέμβρης θα μας δείξει το καλοκαιρινό του πρόσωπο.


Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου