Πρόσκαιρη εξασθένηση των βοριάδων και άνοδος των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο (6 με 7 μποφόρ). Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) αλλά και την Τετάρτη (1/10) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά δεν θα σταματήσουν τελείως. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές. Έτσι, νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό ιδιαίτερα στη ΒΔ Ελλάδα. Σε ότι αφορά τη προοπτική του καιρού τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, προβλέπεται νέα ενίσχυση των ΒΑ ανέμων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, θα σημειωθούν βασικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά.         

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες τοπικές νεφώσεις στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου