Με άστατο και δροσερό καιρό το Σαββατοκύριακο

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά, που κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια που παρουσιάζει μέγιστο τις απογευματινές ώρες. Έτσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα περάσει με άστατο καιρό και θερμοκρασίες οι οποίες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές για αυτή την εποχή. Κατά τα άλλα, θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη νέα εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 3 και στα ανατολικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι. Πιθανή καταιγίδα κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θαλάσσιες αύρες. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου