Κακοκαιρία με φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις, ενώ ένα βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στη Β. Ιταλία. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι η αραιή συννεφιά, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και γενικά οι ασθενείς άνεμοι. Εξαίρεση αποτελούν οι νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές, όπου το ΒΔ ρεύμα θα φθάνει τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Από το απόγευμα, πάντως, στη ΒΔ Ελλάδα θα αρχίσουν οι βροχές, αποτέλεσμα της κίνησης του χαμηλού της Β. Ιταλίας προς την περιοχή μας. Οι βροχές αυτές είναι οι προάγγελοι της κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο (26-27/9) και θα έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς ανέμους (το Σαββατοκύριακο στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φθάσουν τα 9 μποφόρ) και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Πάντως από το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Την Κυριακή (28/9) πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά τα άλλα, οι βοριάδες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.


Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
 Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου