Θερμοκρασία: από τα 30άρια στα 20άρια και μετά στα 25άρια

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Αδριατική, κινείται νοτιοανατολικά. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) το πέρασμα του μετώπου από την περιοχή μας θα σηματοδοτήσει την επικράτηση ενισχυμένων ΒΔ ανέμων εντάσεως 5 με 6 μποφόρ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Την Κυριακή (19/10) θα επικρατήσουν στην περιοχή μας ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Τη Δευτέρα (20/10) αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού στη χώρα και το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (21-22/10) θα επικρατήσει γενικά καλοκαιρία με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθούν μεταξύ 24 και 26 βαθμών.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε ΒΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε ΒΑ έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα και από βορρά προς νότο σε Β-ΒΑ έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε ΒΑ έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε Α-ΒΑ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου