Στη Δ-ΒΔ Ελλάδα τα σημαντικότερα καιρικά φαινόμενα

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Β-ΒΑ και επηρεάζει βασικά τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στα ΒΑ Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) τα σημαντικότερα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, όπου πέρα από τις τοπικές καταιγίδες θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Την Τρίτη (7/10) σε ότι αφορά τον υετό, η κατάσταση δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά οι άνεμοι στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Την Τετάρτη (8/10) οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και θα επικρατήσουν σταδιακά Β-ΒΑ άνεμοι οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 και ως το βράδυ τα 7 μποφόρ. Τέλος, το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο (9-11/10) οι βοριάδες στα ανατολικά θα συνεχιστούν με βασική ένταση 6 με 7 μποφόρ, οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.  
 
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.  Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο ΒΔ Αιγαίο, τις Δ. Κυκλάδες και τη Δ. Κρήτη. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου