Με αξιοσημείωτη ένταση και μεγάλη χειμωνιάτικη ουρά η κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της ΒΔ Ελλάδας. Πάντως, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη), με την προς ανατολάς κίνηση του χαμηλού που προαναφέρθηκε, οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο, η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη, καθώς την Παρασκευή (24/10) αναμένεται νέα επιδείνωση με πιο έντονο χειμωνιάτικο χρώμα λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, η οποία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αισθητή. Το Σάββατο (25/10) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα ανατολικά και βόρεια, αλλά από την Κυριακή (26/10) τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Πάντως, το κρύο, οι ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι και ο ασθενής υετός (βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά) στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τα μέσα της νέας εβδομάδας.   

  
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ έως 8 μποφόρ και από το απόγευμα Δ-ΒΔ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι βελτίωση. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε Δ-ΝΔ. Θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι βελτίωση. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου