Ξεμυτίζει ο ήλιος και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο). Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο παραμένει σχεδόν στάσιμο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι βροχές θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας και με τα αναμενόμενα διαστήματα ηλιοφάνειας θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία. Την Παρασκευή (31/10), τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα νότα, συμπεριλαμβανομένων των νοτιοδυτικών περιοχών της χώρας, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παράλληλα, θα αρχίσουν να ενισχύονται οι ΒΑ άνεμοι στα ανατολικά. Το Σαββατοκύριακο (1-2/11) τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Σταδιακή μεταβολή του καιρού με νοτιάδες και βροχές αναμένεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου