Υποχωρεί η υγρασία. Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια, αλλά όχι για πολύ

Ο συνδυασμός των χαμηλών πιέσεων στην κεντρική Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο θα προκαλέσει στη χώρα Δ-ΒΔ ρεύμα με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η σχετική υγρασία να ελαττωθεί και να πέσει λίγο η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Στα ανατολικά και τα νότια οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν (μέγιστες τιμές 28-30οC). Το Σάββατο (18/10) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΔ ανέμων και η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (19/10) προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας η οποία στα ανατολικά και βόρεια θα είναι της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Πάντως, αυτή η χειμωνιάτικου τύπου μεταβολή του καιρού δεν θα κρατήσει πολύ. Η εξασθένηση των βοριάδων και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι γρήγορες και την Τρίτη (21/10) το φθινόπωρο θα επανέλθει στη χώρα


Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα κ ζιακοπουλε.εδω στην αγκαλια του κοζιακα τα χρωματα,οι μυρωδιες,τα ζωα,τα πουλια,τα νερα,ακομα κ οι ανθρωποι βρισκονται σε μια απιστευτη εποχικη ηρεμια...το φετινο ομαλο κ κυριως φυσιολογικο φθινοπωρο παραμενει για μας απλα ο συνεχιστης της πορειας προς το σκοταδι για τις επομενες 65 μερες!ισως οι εποχες προτιμουν εναν πιο λιτο κ αργο τροπο ζωης κ γι αυτο δειχνουν σε μας περισσοτερη συμπαθεια...ευχαριστω,αλεξανδρος τρικαλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ η προσέγγισή σου, Αλέξανδρε. Η ομορφιά της φύσης και κατ' επέκταση της ζωής υπάρχει παντού, αλλά χρειάζεται προσπάθεια να τη δεις. Η "λιτή ζωή και η ήρεμη σκέψη" του Ρωμαίου Λουκρήτιου, που είχε ως δάσκαλό του τον Επίκουρο, είναι κατά τη γνώμη μου η βασικότερη προϋπόθεση. Να είσαι καλά.
    Δημήτρης Ζιακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή