Χωρίς καιρικές εκπλήξεις η τελευταία μέρα του Οκτώβρη

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο κινείται αργά νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη ΝΔ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, η χώρα θα συνεχίσει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ΒΑ ρεύματος κυρίως στο Αιγαίο. Με αυτά τα δεδομένα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν και πάλι στις ανατολικές περιοχές και θα συνεχιστούν οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού, από το απόγευμα οι Β-ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο θα αρχίσουν να ενισχύονται και το Σαββατοκύριακο (1-2/11) η έντασή τους θα φθάσει τα 7 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Α. Θεσσαλία- Β. Σποράδες, την Α. Στερεά-Εύβοια και τη Β. Κρήτη. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (3-4/11) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, η ψύχρα τη νύχτα και το πρωί θα είναι αισθητή. Σημαντική μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες προβλέπεται στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας. 

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Θράκη, την Α. Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία.  Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τη Δ. Πελοπόννησο. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στη Ν-ΝΑ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο Β. Αιγαίο, και την Κρήτη. Καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και μετά το μεσημέρι στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά 6 μποφόρ Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου