Βαθιά ή ρηχά, τα χαμηλά του Νοέμβρη είναι ικανά να δώσουν πολύ νερό

Διαδοχικές διαταραχές στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας κινούνται από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας. Η σημαντικότερη από αυτές τις διαταραχές, της οποίας ανταπόκριση στην επιφάνεια είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, κινούμενη ανατολικά, θα επηρεάσει το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (13-14/11) τη χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι, που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, αλλά την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε Β-ΒΔ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας περίπου κατά 2 με 3 βαθμούς. Παράλληλα, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και το Σάββατο (15/11) θα εξασθενήσουν.  Την Κυριακή και τη Δευτέρα (16-17/11) ο καιρός θα είναι ήπιος, χωρίς βροχές με ανέμους το πολύ 5 μποφόρ και αρκετές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. 


Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Μεγάλα διαστήματα σχετικής καλοκαιρίας στη διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου