Βροχάρης, όνομα και πράμα!

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Ανατολικά αναμένεται να κινηθεί και ένα άλλο χαμηλό που σχηματίζεται στη δυτική Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, αρχίζει για τη χώρα μας νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων, γεγονός, βέβαια, κάθε άλλο παρά αφύσικο για τον Νοέμβριο, στον οποίο δεν δόθηκε τυχαία το όνομα Βροχάρης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν, αρχής γενομένης από το βράδυ της Τετάρτης στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι με ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ, αλλά από την Παρασκευή (14/11) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το Σάββατο (15/11) σε όλη τη χώρα θα γίνουν Β-ΒΔ ως 6 μποφόρ. Με την στροφή των ανέμων η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα αρχίσει η εξασθένηση των βροχών οι οποίες το Σάββατο θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα (16-17/11) θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα σχετική καλοκαιρία.


Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες τη νύχτα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα τη νύχτα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.

1 σχόλιο: