Καταιγίδες Νοεμβρίου: συχνά απρόβλεπτης έντασης, αλλά πάντοτε εν δυνάμει επικίνδυνες

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα. Το βράδυ και κυρίως στη διάρκεια της νύχτας ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα πλην των Β-ΒΑ περιοχών της, αλλά στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) το επίκεντρο της κακοκαιρίας βαθμιαία θα μετατοπιστεί προς την ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Την Κυριακή (9/11) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στη Β-ΒΑ Ελλάδα και τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (10-11/11) ο καιρός θα είναι ήπιος με τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση το πολύ 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Τετάρτη (12/11) μια νέα ατμοσφαιρική που θα πλησιάσει τη χώρα από τα νοτιοδυτικά θα ενισχύσει τους νοτιάδες ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο και προσοχή στο δρόμο, φίλοι μου


Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη Θράκη. Τα φαινόμενα στην κεντρική κα την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς. Στη Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις δυτικές και αργότερα στις ανατολικές περιοχές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σχετική βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου