Στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου οι ισχυρότερες καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, κινείται νοτιοανατολικά. Το σύστημα αυτό στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και αργότερα στο Α. Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι με ένταση 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε ΒΔ, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Την Πέμπτη (20/11), οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα (21-24/11) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι βοριάδες που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και το κρύο κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια.  


Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες που το  βράδυ θα περιοριστούν στα ΒΑ. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα ΒΔ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα ΒΔ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ ΒΔ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα. Άνεμοι Ν 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου