Εβδομάδα με χειμωνιάτικο χρώμα

Με την κυκλοφορία στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια να γίνεται από το βορρά προς το νότο, ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχει χειμωνιάτικο χρώμα. Σε πρώτη φάση (Δευτέρα - Τρίτη) οι ψυχρές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως στα ανατολικά με χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και τις χιονοπτώσεις (ορεινά και ίσως στα υψηλότερα ημιορεινά), τη βαθμιαία ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων οι οποίοι την Τρίτη στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και την πτώση της θερμοκρασίας. Από την Τετάρτη (26/11) και κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή (27-28/11) θερμές αέριες θα αρχίσουν να μεταφέρονται από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή μας (θερμό μέτωπο) με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σημειώνεται ότι στη Β-ΒΑ Ελλάδα οι ψυχρές αέριες μάζες φαίνονται αποφασισμένες να αντισταθούν σθεναρά στη θερμή εισβολή.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) κυρίως από τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά.  Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά κανόνα βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στην Α. Θεσσαλία - Β. Σποράδες και την Α. Στερεά- Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά κανόνα βροχές στο ΒΔ. Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6  μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη  θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου