Ευμετάβλητος καιρός με παροδικές βροχές και μικρές μεταβολές στη θερμοκρασία

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως το Α. Αιγαίο κινείται ανατολικά. Παράλληλα, βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα και το πρωί στη Δ-ΝΔ χώρα. Οι Δ-ΒΔ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (19/12) οι βροχές θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β με βασική ένταση τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σάββατο (20/12) ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η Κυριακή (21/12) θα ξεκινήσει με τον ίδιο καιρό, αλλά στη διάρκεια της ημέρας ένα ψυχρό μέτωπο που θα μας έλθει από τα Β-ΒΔ θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα, αρχής γενομένης από τα Β-ΒΔ. Πέρα από τη βαθμιαία επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΔ ανέμων και την επακόλουθη πτώση της θερμοκρασίας, θα σημειωθούν και κάποιες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά), αλλά τα συγκεκριμένα φαινόμενα θα είναι τοπικά και πρόσκαιρα. Τη Δευτέρα (22/12) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η ψύχρα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) είναι πιθανό να σημειωθούν στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη  (23-24/12) προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν γρήγορα και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

             
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί στον Έβρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΝA 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Β-ΒΑ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανές βροχές στη Ν-ΝΑ Πελοπόννησο. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου