Φθινόπωρο παρά χειμώνας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Ένα άλλο χαμηλό που οργανώνεται στη δυτική Μεσόγειο αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Με αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, που είναι πιο συνηθισμένη το φθινόπωρο παρά το χειμώνα, το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη (2-3/12) προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η ΒΑ Ελλάδα, όπου οι άνεμοι θα παραμείνουν Α-ΒΑ. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, όλα δείχνουν ότι τα Νικολοβάρβαρα θα περάσουν με τοπικές βροχές και χωρίς πολύ κρύο. Έτσι, τα χιόνια, που η λαϊκή κλιματολογία τη συγκεκριμένη περίοδο τα θέλει να κατεβαίνουν στα πεδινά τουλάχιστον της βόρειας χώρας, φέτος θα περιοριστούν στα βουνά.    


Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές κατά περιόδους. Καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ και στο Β. Αιγαίο ΒΑ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου