Στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι κατά τόπους έντονες. Παράλληλα, θα ενισχύσει τους ανέμους ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Τρίτη (9/12) στη Δ. Ελλάδα και τη Δ. Μακεδονία ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά   βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με εξαίρεση τις ανατολικότερες περιοχές της χώρας, όπου οι νοτιάδες θα διατηρηθούν ως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (10-12/12) ο καιρός της χώρας θα επηρεαστεί από το συνδυασμό ενός βαρομετρικού χαμηλού που από τις ακτές της Τυνησίας-Λιβύης θα κινηθεί Α-ΒΑ και των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, τα σημαντικότερα καιρικά φαινόμενα  θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου 
             

  
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα. Πιθανότητα καταιγίδων. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Το πρωί στα νότια Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στο Β-ΒΔ Αιγαίο και αργότερα στο ΝΔ Αιγαίο σε Β έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το απόγευμα εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σε Β με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου