Νοτιάδες, βροχές και τοπικές καταιγίδες

Πεδίο χαμηλών πιέσεων με κέντρα στην Αδριατική και τη Σαρδηνία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ. Τα σημαντικότερα από πλευράς εντάσεως και διάρκειας φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά σειρά στη Δ. Ελλάδα, το Α. Αιγαίο, την Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τις λοιπές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Την Πέμπτη (18/12) βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές και τις πρωινές ώρες στη Δ. Ελλάδα και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (19/12) παροδικές βροχές αναμένονται στην ανατολική και κυρίως στη νότια νησιωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα γίνουν Β 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Το Σαββατοκύριακο (20-21/12) ο καιρός γενικά θα είναι καλός, αν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές το Σάββατο στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και την Κυριακή στη Β-ΒΔ χώρα. Οι άνεμοι ως το απόγευμα της Κυριακής δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, αλλά στη συνέχεια στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν ισχυροί Β-ΒΔ άνεμοι. Η εβδομάδα των Χριστουγέννων θα αρχίσει με ενισχυμένους Β-ΒΑ ανέμους και αρκετή ψύχρα. Ο υετός θα είναι λίγος και θα περιοριστεί στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο ρεύμα περιοχές.  

             
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και στα βουνά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι N 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα βουνά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Ν-NA 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές βροχές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 9 έως 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου