Αγριεύει ο καιρός μετά τα Χριστούγεννα

Με αρκετό κρύο, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (βορειοανατολικές περιοχές) θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη. Αντίθετα, στη Ν. Ευρώπη θα επικρατήσει σχετική καλοκαιρία με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Την εικόνα του καιρού στην περιοχή μας θα συμπληρώνουν οι τοπικές ομίχλες το πρωί και οι ΝΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την Παρασκευή (26/12) βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, προβλέπονται στη Δ. Ελλάδα, τη Θράκη και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Όμως, από το βράδυ στη Β-ΒΔ Ελλάδα και το Σάββατο (27/12) στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας. Τα φαινόμενα, πάντως, δεν θα κρατήσουν πολύ και ως το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν παντού ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Την Κυριακή (28/12) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση (δεν λογαριάζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες), αλλά όχι για πολύ. Ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έλθει από τη Δ. Μεσόγειο θα επηρεάσει και πάλι την περιοχή μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, που τη Δευτέρα (29/12) θα πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα, θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Με τους νοτιάδες η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά. Όμως, τα χιόνια δεν θα μείνουν για πολύ στα βουνά. Τις τελευταίες μέρες του χρόνου θα πάρουν τον κατήφορο. Για την εξέλιξη αυτή του καιρού, που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες.

Καλά Χριστούγεννα, φίλοι μου


             Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σάς καί χρονιά πολλά! Τό αναμενόμενο ψύχος πού θα έρθει με χιόνια θα έρθει στην Χαλκίδα θα χιονίσει έως καί τήν θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή