Χειμώνας στα βόρεια, φθινοπωρινές καταιγίδες στο Αιγαίο και βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή του Αιγαίου και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει τον καιρό κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. Επισημαίνεται ότι στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και ότι στα βόρεια ορεινά θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση. Το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (10-12/12) ο καιρός της χώρας θα επηρεαστεί από το σχηματιζόμενο στην περιοχή της Δ. Μεσογείου βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα κινηθεί αρχικά Ν-ΝΑ προς τις ακτές της Λιβύης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία. Το σύστημα αυτό θα προκαλέσει νέο κύκλο ισχυρών βροχών και καταιγίδων κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανώς τοπικά στα 8 μποφόρ. Με βάση τι πρώτες ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο (13-14/12) αναμένεται βελτίωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα.       



Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι στα δυτικά Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανή βροχή νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου