Χιόνι + αέρας = χιονοθύελλα

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, που κινούνται από την κεντρική Μεσόγειο προς το Ν. Αιγαίο, επηρεάζουν τη χώρα σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα των Β. Βαλκανίων. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά (κεντρική και βόρεια χώρα), οι θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 10 μποφόρ (Αιγαίο) και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι εντονότερες χιονοπτώσεις, που λόγω των ισχυρών ανέμων κατά τόπους θα είναι χιονοθύελλες, θα σημειωθούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Θεσσαλία ως τη ΝΑ Πελοπόννησο. Την Πρωτοχρονιά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα ανατολικά και τα νότια σχεδόν με αμείωτη ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα σταματήσουν, αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές αναμένεται το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (2-3/1).

         
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -14 έως 2 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στα πεδινά κυρίως της ΝΔ Ελλάδας. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 7 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Χιονοπτώσεις και στις νότιες πεδινές περιοχές βροχή ή χιονόνερο. Άνεμοι ΒΑ 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια χιονόνερο. Άνεμοι Β-ΒΑ 9 με 10 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά Ν-ΝΔ ως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Χιονοπτώσεις και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Οριακή παρουσιάζεται η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι πιθανότητες για χιόνι ή χιονόνερο είναι 50-50. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 κα στα ανατολικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 1 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σάς! Σας παρακαλώ πείτε μου θα χιονίσει κανονικά στην Χαλκίδα θα τό στρώσει?μετά απο το χιονόνερο και τής ασθενής χιονοπτώσεις πού έχουν μουσκεψη τόν δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα παιζονται φιλε ο καιρος γαρ εγγυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Γιατί Λαμία απο χθες έχουμε παύση φαινομένων. Θα ρίξει σήμερα καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή