Από την Τρίτη και από τα δυτικά οι νοτιάδες και οι βροχές

Με αραιή συννεφιά, τοπικές ομίχλες το πρωί, καλές για την εποχή μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας και ασθενείς ανέμους αρχίζει η νέα εβδομάδα. Τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη (16-17/12) θα είναι η επικράτηση νοτιάδων με βασική ένταση τα 5 με 6 μποφόρ και η εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. Την Πέμπτη (18/12) οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε Β-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (19/12) ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, καθώς οι βροχές με τις οποίες θα αρχίσει η μέρα στη Ν-ΝΑ νησιωτική χώρα γρήγορα θα σταματήσουν. Οι Β-ΒΔ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τέλος, το Σάββατο (20/12) θα επικρατήσει καλοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

              
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-12-2014 

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ στο Ιόνιο. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις που αργότερα κατά τόπους θα αυξηθούν. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και πιθανώς το πρωί τοπικές ομίχλες. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου