Σύντομο διάλειμμα βοριάδων και κρύου

Ψυχρό μέτωπο, κινούμενο από βορρά προς νότο, επηρεάζει τη χώρα με ενισχυμένους βοριάδες, κρύο και τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) μικρής διάρκειας κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Η, ας την πούμε, χειμωνιάτικη αυτή εικόνα του καιρού δεν θα κρατήσει πολύ. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Δευτέρα) οι βόρειοι άνεμοι από τα βόρεια προς τα νότια  θα αρχίσουν να εξασθενούν και ως το απόγευμα ο όποιος υετός θα σταματήσει. Την Τρίτη και την Τετάρτη (23-24/12) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και η ένταση των βόρειων ανέμων θα πέσει γρήγορα στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Τα Χριστούγεννα θα συνεχιστεί ο ίδιος καιρός, αλλά από την Παρασκευή (26/12) η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη θα αρχίσει να αλλάζει και το Σάββατο (27/12) αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
             
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -3 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές  νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στις ανατολικότερες περιοχές και κυρίως στην Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια και κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές  νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου