Νοτιάδες και βροχές, αρχής γενομένης από τη Δ-ΒΔ Ελλάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Σαρδηνία-Κορσική κινείται ανατολικά. Ένα δεύτερο χαμηλό στον Βισκαϊκό Κόλπο κινείται προς τη Μεσόγειο. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) το ρεύμα στην περιοχή μας θα γίνει νότιο με βασική ένταση τα 4 με 6 μποφόρ και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες ουσιαστικά από το απόγευμα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Τετάρτη (17/12) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Την Πέμπτη (18/12) τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στη Β-ΒΑ Ελλάδα και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (19/12) οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΑ το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Το Σάββατο (20/12) η μέρα θα είναι σχετικά καλή.


             
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι N-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-NA 4 με 6 και στο Β. Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 3 με 5 και το βράδυ τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου