Ήλιος βασιλιάς

Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε το τελευταίο διήμερο  κινείται προς την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη βαθμιαία βελτίωση του καιρού και στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Φεύγοντας το χαμηλό, μας αφήνει το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στα ανατολικά, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, έτσι ώστε το απόγευμα της Κυριακής μόνο στο ΝΑ Αιγαίο να φθάνουν τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, ο ήλιος, που έλειψε σε πολλές περιοχές της χώρας, θα είναι παρών αρκετές ώρες της ημέρας και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, Ωστόσο, νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Τη Δευτέρα (15/12), ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος, με τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Την Τρίτη (16/12) προβλέπονται περισσότερες νεφώσεις στη χώρα και τοπικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού νοτιάδες με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Ιόνιο). Την Τετάρτη και την Πέμπτη (17-18/12) ένα χαμηλό που θα μας έλθει από τα δυτικά θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.         

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

  
             
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς στις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Α 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου