Επικίνδυνες καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από τη Μεγάλη Σύρτη προς την Κρήτη και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Τα φαινόμενα, τα οποία στην Α-ΝΑ Στερεά, την Α. Πελοπόννησο, το Α. Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα, θα αρχίσουν να εξασθενούν από τις απογευματινές-βραδυνές ώρες και τη νύχτα προς το Σάββατο θα περιοριστούν στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά όπου ως το απόγευμα θα διατηρηθούν οι ΝΑ άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Το Σαββατοκύριακο (13-14/12) αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Πάντως, νωρίς το πρωί στη Β-ΒΔ Ελλάδα οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για παγετό ακτινοβολίας. Τη Δευτέρα (15/12), ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος, με αραιές νεφώσεις και ομίχλες το πρωί, αλλά χωρίς βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Την Τρίτη (16/12) προβλέπονται περισσότερες νεφώσεις στη χώρα και τοπικές βροχές στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση ως τα 5 μποφόρ (Ιόνιο).  


             Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές στη Θράκη και τις περιοχές Καβάλας και Χαλκιδικής. Άνεμοι B-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες (νότια) που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β-ΒA 6 με 8 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου