Σύντομο το μεσοδιάστημα βελτίωσης του καιρού στα ανατολικά και τα νότια

Το βαρομετρικό χαμηλό που το τελευταίο διήμερο επηρέασε την περιοχή μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες απομακρύνεται σιγά-σιγά προς τη Μαύρη Θάλασσα. Όμως, ένα άλλο χαμηλό νότια της Σικελίας κινείται αργά ανατολικά και θα προκαλέσει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα, που βασικά θα αρχίσουν από το απόγευμα της Τετάρτης στη ΝΔ Ελλάδα, θα επεκταθούν ανατολικά και το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (12-13/12) θα ενταθούν κυρίως στην Α. Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι, ΒΑ στα βόρεια και ΝΑ στα νότια, αρχικά θα έχουν ένταση 4 με 6 μποφόρ, αλλά στη συνέχεια θα ενταθούν και στα ανατολικά και νότια θα φθάσουν οπωσδήποτε τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο (13-14/12).         

             

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στην Α-ΝΑ Πελοπόννησο καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Α-ΒΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου