Στην τελική ευθεία οι προβλέψεις

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά η εικόνα της μεγάλης κλίμακας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στη ΝΑ Ευρώπη με την εισβολή των πολικών αερίων μαζών να γίνεται τελικά πιο κοντά στην περιοχή μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκταση και την ένταση του υετού. Αν και το επόμενο τριήμερο αλλαγές στα τρεξίματα των μοντέλων σε τοπικό επίπεδο θα υπάρξουν, μπορούμε να κωδικοποιήσουμε την εξέλιξη του χιονιά ανά ημέρα ως εξής: Τρίτη: η έναρξη, Τετάρτη: η ένταση και κυρίως το μέγιστο της έκτασης, Πέμπτη (Πρωτοχρονιά): ο περιορισμός του στις προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα περιοχές, αν και διαφαίνεται κάποια εμμονή του σε ορισμένες περιοχές της βόρειας χώρας.
Αναφορικά με τη μορφή του υετού στις διάφορες περιοχές της χώρας, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα χιονίσει και στα πεδινά, αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο με τα πεδινά της Πελοποννήσου. Σημειώνεται ακόμα ότι η μάχη βροχής και χιονιού θα είναι αμφίρροπη στις παράκτιες περιοχές της Ν-ΝΑ Στερεάς και ειδικότερα στα παράλια της Ν. Εύβοιας και της Αττικής.
Τα χιόνια θα δημιουργήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο πολλών περιοχών της χώρας. Σε ό,τι αφορά την Α-ΝΑ Στερεά, η Μαλακάσα και το Μαρτίνο συγκαταλέγονται στις επικίνδυνες περιοχές. Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 και πιθανώς την Τετάρτη τα 10 μποφόρ και ότι στη βόρεια Ελλάδα οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του ζώων τους από τον ισχυρό παγετό.

Υ. Γ. Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε και με τα μηνύματά σας ζητάτε τα φώτα μου για τον καιρό της περιοχής σας, αλλά και να θέλω δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους σας.


             
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 2 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιόνια. Στις κεντρικές περιοχές θα χιονίσει και στα πεδινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στο Β. Αιγαίο χιονόνερο. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 και τοπικά στο Β. Αιγαίο 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα επικρατήσουν ΝΔ άνεμοι ως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Εκτός της ζώνης των χιονοπτώσεων θα είναι οι ανατολικές και νότιες παραλιακές περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και αργότερα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 1 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Για μια ακομη φορα κ. Ζιακοπουλε μας ενημερωνετε με σοβαροτητα χωρις ακροτητες και με τον μεστο σας λογο γινοσαστε κατανοητος απο ολους!!!!!
    Σας ευχαριστουμε παρα πολυ και ταυτοχρονα περιμενουμε την αυριανη σας προγνωση οπου θα δινει και εδω στα Μεσογεια ελπιδες για χιονοστρωση!!!
    Καλη σας επιτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Ζιακόπουλε, καλησπέρα.
    Στη Χαλκίδα εκτιμάτε ότι θα χιονίσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή