Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ και επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Πριν καλά-καλά το παραπάνω σύστημα απομακρυνθεί από την περιοχή μας, ένα άλλο χαμηλό θα μας έλθει από την Τυνησία και θα προκαλέσει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων. Κατά τα άλλα, με εξαίρεση τη ΒΑ Ελλάδα όπου θα συνεχιστούν οι Α-ΒΑ άνεμοι, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν Ν-ΝΑ άνεμοι με μέγιστη ένταση 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη. Την Πέμπτη (4/12) αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, η οποία, όμως, θα είναι πρόσκαιρη. Την Παρασκευή και το Σάββατο (5-6/12), ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας θα προκαλέσει και πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού το πρώτο μισό της επόμενης εβδομάδας, το νέο στοιχείο είναι η πτώση της θερμοκρασίας περίπου κατά 2 με 4 βαθμούς. Βροχές κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα.



Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές. Πιθανές καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί και κυρίως τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Α-ΒΑ Αιγαίο και το βράδυ στις Κυκλάδες και τη Δ. Κρήτη. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και κυρίως τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου